Cuketové roládky v rajčatové omáčce plněná mletým masem
Cuketa pečená, smažená, vařená, rozmixovaná na pomazánku a nebo zpracovaná do formy katbanátků a dalších pochutin. Každoročně během léta kvůli množství zkonzumovaných cuket málem zezelenáme, stejně ale obvykle připravujeme ty zapečené s mletým masem. Pro zpestření jídelníčku vám přinášíme zajímavý recept, který je vlastně z týchž surovin, zato neotřele zpracovaných do formy palačinkových roládek, které jsou dušené v rajčatové omáčce. Je to snadné, rychlé a neskutečně chutné.
Na přípravu cuketových roládek s mletým masem budete potřebovat:
-
Cuketa – 2 ks
-
vajíčka – 5 ks
-
čerstvá petrželka – dle chuti
-
nať jarní cibulky – dle chuti
-
hladká mouka – 2 až 3 polévkové lžíce
-
sůl a pepř – podle chuti
-
mleté maso (vepřové, hovězí či míchané) – 400 g
-
cibule – 1 ks
-
mletá sladká paprika – dle chuti
-
rajčatová omáčka – 200 ml
Návod na přípravu:
1. Cuketu omyjte a odkrojte z ní konce. Nastrouhejte ji na hrubém struhadle, vložte ji do velkého cedníku, osolte, promíchejte a nechte 20 až 30 minut stát, aby zelenina pustila přebytečnou vodu. Tu pak přes cedník dobře vymačkejte.
2. Do mísy vyklepněte pět vajíček, podle chuti přidejte sůl a mletý černý pepř a dobře prošlehejte. K vajíčkům přihoďte vymačkanou cuketu a nadrobno nakrájenou čerstvou petrželku a jarní cibulku. Všechny přísady dobře promíchejte. Po částech k nim zapracujte hladkou mouku a znovu promíchejte.
3. Rozehřejte pánev s trochou oleje a přidejte na ni dvě lžíce cuketové směsi, kterou rozprostřete po celé ploše pánve. Osmažte placku z obou stran dozlatova a stejným způsobem zpracujte i zbytek těsta.
4. Mleté maso znovu přemelte mlýnkem spolu s očištěnou cibulí a vložte do hluboké mísy. Dochuťte solí, černým pepřem a sladkou paprikou a dobře promíchejte.
5. Každou hotovou cuketovou placku po celé ploše potřete směsí mletého masa a stočte ji do těsné roličky. Stejně pak zpracujte i zbylé placky.
6. Cuketové roládky vložte do pánve s trochou oleje, zalijte je rajčatovou šťávou, přiklopte pokličkou a na mírném ohni duste asi 35 minut.
Dobrou chuť.
You may also like
Archivy
- Listopad 2024
- Září 2024
- Srpen 2024
- Květen 2024
- Prosinec 2023
- Říjen 2023
- Září 2023
- Srpen 2023
- Červen 2023
- Květen 2023
- Duben 2023
- Březen 2023
- Únor 2023
- Leden 2023
- Prosinec 2022
- Listopad 2022
- Říjen 2022
- Září 2022
- Srpen 2022
- Červenec 2022
- Červen 2022
- Květen 2022
- Duben 2022
- Březen 2022
- Únor 2022
- Leden 2022
- Prosinec 2021
- Listopad 2021
- Září 2021
- Červenec 2021
- Červen 2021
- Květen 2021
- Duben 2021
- Březen 2021
- Únor 2021
- Prosinec 2020
- Říjen 2020
- Září 2020
- Červenec 2020
- Březen 2020
- Únor 2020
- Leden 2020
- Únor 2019
- Leden 2019
- Prosinec 2018
- Listopad 2018
- Srpen 2018
- Červen 2018
- Únor 2018
- Listopad 2017
- Srpen 2017
- Červenec 2017
- Červen 2017
- Březen 2017
- Listopad 2016
Calendar
Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |