Se sklenicí a miskou na klíčení semínek to zvládne skutečně každý
Nejedná se o žádný módní trend, který by nastoupil poslední dobou do našich domácností. Spíš se tak živili naši předkové, poté to postupem času upadlo v zapomnění a v teď se opět k čerstvým zeleninovým výhonkům vracíme. Jen se do toho nyní může použít moderní technika například z těchto výběrů https://www.nakliceno.cz/misky-a-sklenice-na-kliceni/která zase není tak příliš drahá, ale usnadní práci. Navíc není ani jeden z nabízených výrobků náročné svojí velikostí, takže to může být i pěkná dekorace na naší kuchyňské lince.
Záleží na nás, v čem by se nám lépe pěstovalo. Pokud například chceme mít více druhů klíčků, tak by možná byla vhodnější miska, která má tři patra a tudíž v každém se dá vypěstovat jiný druh. Nebo výsadba se může dělat postupně a pak je zase zaručený stálý čerstvý příjem.
Pěstujeme zdraví na parapetu
Ve většině domácností se naleznou květináče, kde jsou celoročně umístěny bylinky, které hospodyňky přidávají do jídla a tím vylepšují své kulinářské výrobky. Stejným způsobem není nad tu možnost vypěstovat si vlastní a čerstvé zeleninové výhonky, které jsou plné vitamínů, bílkovin, minerálů a dalších životu prospěšných látek. Aby nebyly, vždyť kdyby se klasicky zasadily na zahradní záhonky, tak by muselo semínko veškerou sílu svých zdrojů předat do růstu a zrání. Takto si ji můžeme v podstatě vypěstovat doma a užívat podle možností a potřeby.
Tělo nám poděkuje
Veškerá rašící semena jsou bohatá na esenciální aminokyseliny a ty potřebujeme pro stavbu bílkovin. Tyto živiny jsou v rostlinkách daleko koncentrovanější právě v době raného stádia růstu, výhonky neboli klíčky jsou jich úplně plné. K tomu, aby naše tělo vytvořilo bílkoviny, tak je musí získat z běžné potravy, to ale trvá příliš dlouho. Pokud budeme rovnou konzumovat čerstvé klíčky, tak tento zdroj máme ihned k dispozici a nemusíme složitě sestavovat skladbu jídelníčku. Navíc jsou lehčeji stravitelné, tudíž náš organismus tolik nezatíží. Přidávají se prakticky kamkoliv, ale pro uchování všech prospěšných látek je nevaříme a pojídáme, pokud možné syrové, například v salátech.
Archivy
- Listopad 2024
- Září 2024
- Srpen 2024
- Květen 2024
- Prosinec 2023
- Říjen 2023
- Září 2023
- Srpen 2023
- Červen 2023
- Květen 2023
- Duben 2023
- Březen 2023
- Únor 2023
- Leden 2023
- Prosinec 2022
- Listopad 2022
- Říjen 2022
- Září 2022
- Srpen 2022
- Červenec 2022
- Červen 2022
- Květen 2022
- Duben 2022
- Březen 2022
- Únor 2022
- Leden 2022
- Prosinec 2021
- Listopad 2021
- Září 2021
- Červenec 2021
- Červen 2021
- Květen 2021
- Duben 2021
- Březen 2021
- Únor 2021
- Prosinec 2020
- Říjen 2020
- Září 2020
- Červenec 2020
- Březen 2020
- Únor 2020
- Leden 2020
- Únor 2019
- Leden 2019
- Prosinec 2018
- Listopad 2018
- Srpen 2018
- Červen 2018
- Únor 2018
- Listopad 2017
- Srpen 2017
- Červenec 2017
- Červen 2017
- Březen 2017
- Listopad 2016
Calendar
Po | Út | St | Čt | Pá | So | Ne |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |